Accessibility Tools

Skip to main content
  • Konsert på fargeriet?
  • Flygel på scenen i Kipo kultursal
  • Flygel på scenen i Kipo kultursal

Avlyst

Arrangementet er dessverre avlyst grunnet sykdom. Vi beklager dette.

Tilhørighet og identitet. Hvordan finner vi mening i livet?

Kurs, foredrag og debatt
Per_Einar_Binder
Dato: 10. okt 2023 18:00 - 19:00

Møtested: Askøy folkebibliotek

Mennesker er tilhørighetssøkere og meningssøkere. Vi trenger å oppleve at det vi gjør har en betydning for andre. Behøver et meningsfullt liv å være lykkelig? Ikke dersom vi tolker lykke som behag. I et meningsfullt liv vil du ofte måtte prioritere andre verdier enn lyst og behag. Alt som gir opplevelse av hensikt, vil også koste usikkerhet og smerte. Å gi av deg selv i et vennskap eller parforhold, å gjøre en innsats for noe som er større enn deg selv, å få et husdyr, og ikke minst, å få barn – det vil koste deg strev, bekymringer og sorger. I tillegg til både gledefulle stunder og den varige og dype gleden som ligger i fornemmelsen av å ha et meningsfullt liv. Å leve meningsfullt innebærer å kaste seg aktivt og engasjert ut i det sammensurium av fest, hverdag og katastrofe som den menneskelige tilværelsen innebærer.

Hvorfor er vi slik? Hvordan skaper mennesker mening? Og hvorfor er relasjonene så viktige for vår opplevelse av mening? I dette foredraget går Per-Einar Binder til den eksistensielle psykologien for å finne svar.

Per-Einar Binder er professor og spesialist i klinisk psykologi ved Psykologisk fakultet, UiB, og har blant annet skrevet bøkene «Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet» og «En kort introduksjon til eksistensiell psykologi».

Tid: Tirsdag 10. oktober kl. 18.00–19.00
Sted: Askøy folkebibliotek

BILLETTER: Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Billetter bestiller du enkelt ved å trykke på den grønne "Kjøp billett"-knappen til høyre.


 

Telefon
E-post:
Hvem passer arrangementet for?
Voksne
Adresse
Askøy folkebibliotek

 

Datoer


  • 10. okt 2023 18:00 - 19:00

 

Kart